Олексій Данілов. Джерело: Офіс президента України

Чи може Росія відкрити другий фронт війни: пояснення Данілова

У Європі зростає занепокоєння тим, що Росія може напасти в найближчі декілька років. Однак Кремль не має можливості розпочинати війни проти інших країн у той час, як її армія перебуває на території України.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України (РНБО) Олексій Данілов у прямому ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Можливості Російської Федерації відкривати нові фронти немає зовсім доти, поки вони перебувають на території України", — наголосив Данілов.

Він також додав, що коли окупанти покинуть територію України, "можливостей вести будь-які війни вони не матимуть взагалі".

При цьому секретар РНБО прокоментував статтю німецького Bild про те, що Німеччина нібито готується до гібридної російської атаки на східний фланг НАТО, яка може статися у лютому. На думку медійників, така ситуація може вплинути на допомогу Україні.

Данілов більш ніж упевнений, що союзники продовжуватимуть допомагати нашій країні.

"Вони розуміють: якщо у нас просідатиме ситуація на фронті, й ми програватимемо, то в них можуть розпочатися проблеми з Росією. Ми готові відстоювати свою незалежність і знищувати ворога, а країни НАТО точно нам допомагатимуть, тому що вони не мають жодного бажання вести пряму війну з Російською Федерацією", — пояснив він.

На його думку, у світі вже давно триває інформаційна та торговельна війни з Росією.

Нагадаємо, на початку січня Олексій Данілов відреагував на масовані ракетні атаки Росії по Україні. Він закликав світ надати Києву більше зброї для усунення російської агресії. Секретар РНБО зазначив, що Україна боролася та буде боротися, скільки би ракет не летіло в українському небі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 23:36