Фото: Офіс президента

"Ми поховаємо цей шматок...": Данілов розповів, що необхідно Україні для помсти росіянам

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов відреагував на масовану ракетну атаку Росії по Україні 2 січня. Він закликав світ надати Києву більше зброї для усунення російської агресії.

У дописі на власній Facebook-сторінці Данілов зазначив, що Україна боролася і буде боротися, скільки б ракет не летіло в українському небі.

"Тільки системне, послідовне і методичне знищення путінського фашистського утворення — найкраща гарантія безпеки для України та світу, відсутність ракетної загрози для мирних міст. Дайте Україні зброю і ми поховаємо цей шматок…" — наголосив Данілов.

Посадовець також подякував усім захисникам, рятувальникам та енергетикам, які сьогодні стали на спротив російським терористичним атакам.

"Немає сили, яка могла б нас зупинити, поки не будуть помщені всі 513 вбитих українських дітей, полеглі захисниці й захисники, кожна безневинна закатована українська душа. Все повернемо сторицею!" — зауважив секретар РНБО.

Нагадаємо, вночі та вранці 2 січня російські окупанти масовано атакували Україну дронами та ракетами. Усього ворог запустив по Україні 99 повітряних цілей, більшість із них, зокрема 72, вдалося збити Силам протиповітряної оборони.

Водночас керівниця об'єднаного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк заявила, що війська країни-агресорки під час обстрілу 2 січня здійснювали пуски ракет по території України з Каспійського моря, використовуючи складний маршрут.

Президент Володимир Зеленський відреагував на нову масовану атаку ворога та пообіцяв, що цьогоріч влада продовжить роботу "з усіма у світі, хто цінує життя, щоб додатково зміцнити наш повітряний щит і притягти Росію до відповідальності за скоєне".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 16:16