Фото: Офіс президента

Данілов заявив, що Росія фактично оголосила війну ще декільком державам: хто в зоні ризку

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що рішення російського диктатора Володимира Путіна щодо спрощення набуття російського громадянства для громадян Білорусі, Казахстану та Молдови фактично свідчить про те, що Кремль фактично оголосив війну цим державам.

Відповідну заяву секретар РНБО зроби в ефірі телемарафону.

"На Росії зараз є такі настрої, що нібито у них все вдалося, що у них перемога, вони надалі продовжують оголошувати війну іншим країнам. До речі, 18 грудня Путін підписав указ 962-й, який фактично оголошує війну Казахстану, оголошує війну Молдові, ну і закінчує розбиратися з Білоруссю", — сказав Данілов.

На думку посадовця, після відповідного указу кремлівський диктатор виявить бажання "захищати" новоспечених російських громадян, як це було вже на Сході України та в Криму.

"Коли Путін каже, що всі громадяни цих країн можуть отримати паспорти Російської Федерації і відповідно після цієї процедури, як це відбувалося в Криму або на території Донецької, Луганської областей, вони будуть розповідати, що вони ідуть захищати громадян, які спілкуються російською мовою і які мають російські паспорти", — зауважив Данілов.

Нагадаємо, головнокомандувач бельгійської армії Мішель Гофман заявляв, що у майбутньому країна-агресорка Росія може відкрити другий фронт, але вже у Європі. Гофман закликав Європу підготуватися до ймовірного протистояння, яке може відбутися вже "через кілька років". 

Також раніше у Чехії припустили можливість війни їхньої країни з Росією. Про це заявив начальник Генерального штабу армії Чехії Карела Ржеки. За його словами, будь-яка угода про ненапад не допоможе запобігти конфлікту, а лише стримає. Він наголосив на необхідності продовжувати підтримувати Україну, в яку Росія вдерлася військовим шляхом у лютому минулого року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.12.2023 21:15