Фото: росЗМІ

Росія у майбутньому може відкрити у Європі другий фронт, — головнокомандувач армії Бельгії

Головнокомандувач бельгійської армії Мішель Гофман заявив, що у майбутньому країна-агресорка Росія може відкрити другий фронт, але вже у Європі.

Про це він повідомив в інтерв'ю VRT.

"Ми бачимо, що Росія перейшла на військову економіку. Я думаю, що ми маємо право хвилюватися. Мова, яку використовують Кремль і президент Володимир Путін, завжди неоднозначна. Зовсім не виключено, що колись у майбутньому вони можуть відкрити другий фронт. Або на півдні, або в Молдові, або в країнах Балтії", — заявив Гофман.

Гофман закликає Європу підготуватися до ймовірного протистояння, яке може відбутися вже "через кілька років". 

"Росія врешті-решт відродить свою військову машину і відновить свої збройні сили", — сказав Гофман.

Також головнокомандувач армії Бельгії нагадав, що частина території Молдови (Придністров'я, — ред.) вже давно окупована росіянами.

"Вони вже показали, що мають волю напасти на сусіда. Ми повинні переконатися, що у нас є спроможність запобігти повторенню цього і продемонструвати волю, що ми готові контратакувати, якщо це необхідно", — додав він.

Нагадаємо, президент Чехії Петр Павел припускає, що у 2024 році на полі бою в Україні може статись "значне зрушення". Він вважає, що очікування виборів в Росії та США призведе до певних змін на полі бою.

Також раніше у Чехії припустили можливість війни їхньої країни з Росією. Про це заявив начальник Генерального штабу армії Чехії Карела Ржеки. За його словами, будь-яка угода про ненапад не допоможе запобігти конфлікту, а лише стримає. Він наголосив на необхідності продовжувати підтримувати Україну, в яку Росія вдерлася військовим шляхом у лютому минулого року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 16:46