Фото: Вікіпедія

У Держдепі зробили нову заяву щодо передачі Україні ракет ATACMS: подробиці

Наразі ведуться переговори щодо передачі Україні далекобійних ракет ATACMS. Станом на 11 вересня немає суттєвих змін щодо цього питання.

Таку заяву зробив речник Держдепу США Метью Міллер, пише "Європейська правда". Він наголосив, що Сполучені Штати продовжують розглядати це питання.

"Ми продовжуємо вести ці переговори з нашими українськими колегами, а також всередині уряду США, але наразі в нас немає позиції, про яку ми можемо оголосити", — сказав Міллер.

Ракети ATACMS: що відомо

Сполучені Штати Америки поки не мають наміру відправляти Україні далекобійні ракети ATACMS. У Пентагоні заявляють про брак запасів. Концерн Lockheed Martin як і раніше виробляє 500 ATACMS на рік, але вся ця продукція призначена для продажу в інші країни.

Твердопаливна балістична ракета класу "земля-земля" виробництва американської компанії Lockheed Martin із дальністю застосування до 300 кілометрів. Пусковими установками ракет ATACMS є реактивні системи залпового вогню M270 MLRS та M142 HIMARS. Ракета має покращений пакет наведення з глобальною системою позиціювання. Снаряд несе в собі осколково-фугасну боєголовку класу WDU18 масою 500 фунтів (понад 220 кг).

Нагадаємо, декілька днів тому ABC News повідомляв, що США, ймовірно, надішлють Україні тактичні ракетні системи великої дальності ATACMS. Снаряди США можуть додати вже у наступний пакет допомоги для української армії.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський хоче обговорити з очільником США Джо Байденом надання Україні далекобійних ракет ATACMS уже цієї осені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 23:25