Метью Міллер. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Держдепі зробили заяву щодо Плану перемоги Зеленського

Білий дім обговорює з українською владою План перемоги, що був ініційований українським лідером Володимиром Зеленським. Також ведеться робота у напрямку "інших заходів" в контексті допомоги США.

Таку заяву під час брифінгу у Вашингтоні зробив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Посадовець відмовився конкретизувати свою минулу заяву про "продуктивні кроки", які американська влада вбачає у плані Зеленського, який ознайомив президента США Джо Байдена під час його візиту у вересні. Метью Міллер також не уточнив на прохання журналістів, які пункти в ініціативі української влади підтримують США.

"Я не збираюся вдаватися в різні деталі, окрім того, що скажу, що ми продовжуємо співпрацювати з урядом України щодо цього плану", — йдеться у заяві представника зовнішньополітичного відомства США.

Міллер додав, що Джо Байден у телефонній розмові з Володимиром Зеленським 16 жовтня "очевидно" торкався питання українського Плану перемоги у війні з Росією.

"Я впевнений, що це була одна з тем розмови. І ми продовжуємо співпрацювати з ними щодо інших заходів, які, на нашу думку, не входять до плану, і які, на нашу думку, допоможуть Україні перемогти на полі бою та забезпечити справедливий і міцний мир", — резюмував Метью Міллер.

Нагадаємо, 16 жовтня президент Володимир Зеленський у залі Верховної Ради представив план перемоги України. Він складається з п'яти пунктів та містить три таємні додатки.

Також під час свого виступу у парламенті президент Володимир Зеленський заявив, що для завершення війни у 2025 році потрібна підтримка Плану перемоги України з боку партнерів. При цьому Російська Федерація має бути присутньою на наступному Саміті миру.

Варто зазначити, що 16 жовтня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден провів телефонну розмову з українським лідером Володимиром Зеленським, під час якої оголосив про надання нового пакету військової допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2024 08:29