Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Держводагентстві підтвердили забруднення Сейму та Десни: наскільки це небезпечно

Забруднення води у річці Сейм вже досягло Десни, але воно є органічним. Хімічних та високотоксичних речовин не виявлено.

Про це в ефірі телемарафону повідомив очільник Держводагентства Михайло Янчук.

За його словами, на сьогодні силами Держводагентства відповідних підпорядкованих водогосподарських організацій та лабораторій, а також лабораторіями Держекоінспекції проводиться постійний щоденний моніторинг якості води в обох річках.

"Хімічних або високотоксичних забрудників не зафіксовано. Це органічне забруднення", — зазначив він.

Посадовець зауважив, що зусилля всіх служб зосереджені для ліквідації цієї ситуації. Для цього було залучено науковців та додаткових експертів. Наразі триває напрацювання для ліквідації цього забруднення. Він наголосив, що за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля сьогодні буде проведено засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

"За результатами цього засідання будуть надані відповідні доручення органам виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо локалізації та ліквідації наслідків", — додав Янчук.

Нагадаємо, раніше міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець повідомляв, що орієнтовні збитки, отримані Харківщиною від забруднення нафтопродуктами внаслідок російського удару по нафтобазі 9 лютого, складають близько 30 мільйонів гривень. За його словами, витекло близько 3000 тонн нафти у річки Харківщини, серед яких Уди, Лопань, Немишля, Харків. Площа забруднення становить приблизно 780 тисяч квадратних метрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.08.2024 09:25