Наслідки обстрілу Харкова у ніч на 10 лютого. Фото: Telegram-канал Олега Синєгубова

Удару по нафтобазі у Харкові: Мінекології назвало суму збитків від забруднення нафтопродуктами

Орієнтовні збитки, отримані Харківщиною від забруднення нафтопродуктами внаслідок російського удару по нафтобазі 9 лютого, складають близько 30 мільйонів гривень. 

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Нафта забруднила ґрунти та водойми навколо території влучання. Маємо перші орієнтовні підрахунки збитків. Вони складають близько 30 мільйонів гривень. Для остаточного підрахунку необхідно зробити додаткові аналізи, проби", — заявив він.

За його словами, витекло близько 3000 тонн нафти у річки Харківщини, серед яких Уди, Лопань, Немишля, Харків. Площа забруднення становить приблизно 780 тисяч квадратних метрів.

Стрілець додав, що станом на 15 лютого зафіксували понад 3800 випадків шкоди довкіллю через вторгнення Російської Федерації.

"Загальна сума збитків вже перевищує 2,2 трильйона гривень", — підсумував міністр.

Обстріл нафтобази на Харківщині: деталі

У ніч на 10 лютого російські загарбники атакували безпілотниками харківську нафтобазу. За словами очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, ворожі "шахеди" вгатили по складу паливно-мастильних матеріалів. Всього об'єкт атакували щонайменше десять дронів з території РФ: збили вісім, два вдарили по нафтобазі.

Під час ворожого влучання стався витік палива. Воно спалахнуло, ця вогняна суміш охопила чотири вулиці. У людей фактично не було шансу і часу вийти навіть з будинків. Через масштабну пожежу було евакуйовано 50 осіб, чотирьох врятували фактично з вогню, зокрема, дитину. До того ж пожежа знищила 15 будинків.

Нагадаємо, 12 лютого у Харкові відбулися похорони родини Путятіних, яка загинула в пожежі через атаку російських безпілотників на місцеву нафтову.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2024 04:24