Фото: соцмережі

У "Дії" можна змінити місце проживання у кілька кліків: для кого доступна послуга (відео)

В український електронний сервіс "Дію" повернули та вдосконалили одну з найпопулярніших послуг. Відтепер змінити місце проживання можна у кілька кліків.

Про це у Telegram повідомив віце-прем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

За його словами, тепер, щоб змінити місце проживання, не треба стояти в чергах, збирати документи, ходити до ЦНАПів та чекати кілька днів. Достатньо зробити декілька кліків у "Дії" — і статус у реєстрі змінюється автоматично.

Хто може скористатись послугою

Послуга доступна для жінок, дітей та чоловіків непризовного віку. Для зміни місця проживання потрібно мати податковий номер, ID-картку або закордонний паспорт у застосунку. Щоб змінити місце проживання дитини, маєте бути повнолітнім та отримати дозвіл другого з батьків.

Федоров наголосив, що разом з Міноборони працює над відновленням послуги для чоловіків призовного віку.

"Продовжуємо створювати найзручніші сервіси для українців. Далі — більше", — йдеться у повідомленні.

Федоров також додав, що дану послугу розробили спільно з МВС України, Державною міграційною службою України та Міністерством юстиції України за підтримки Програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

Нагадаємо, внаслідок війни значна кількість громадян України втратила своє житло. Щоб швидше розв'язати проблему компенсації та відновлення зруйнованих помешкань, українці можуть через застосунок "Дія" подати заявку на отримання коштів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.08.2023 12:01