Фото: соцмережі

У "Дії" незабаром з’являться нові цифрові документи: заява міністра Федорова

У додатку "Дія" найближчим часом будуть доступні нові цифрові документи. Йдеться про свідоцтва про шлюб, розлучення та зміну імені.

Про це повідомив віце-прем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"У "Дії" будуть свідоцтва про шлюб, розлучення й зміну імені. Долучайтесь до бета-тесту", — написав посадовець у Telegram.

За його словами, вже скоро не доведеться носити із собою паперові свідоцтва, адже вони будуть завжди під рукою.

"Коли влаштовуєтесь на роботу, підтверджуєте зміну прізвища, імені або оформлюєте пільги, коли отримуєте за дружину чи чоловіка посилку на "Укрпошті", — зазначив він.

Федоров також поінформував, що у "Дію" автоматично підтягуватиметься свідоцтво про народження дитини — за податковим номером. Тобто не потрібно буде більше вводити вручну серію та номер свідоцтва.

"Це розв’яже проблему, коли мама змінює прізвище — і свідоцтво дитини через це не підтягується. А ще будуть свідоцтва про народження навіть уже повнолітніх дітей", — пояснив міністр. 

Посадовець закликав долучатися до бета-тесту, ділитися фідбеком та користуватися даними послугами. Також Федоров наголосив, що документи підтягнуться, якщо вони є в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян.

Нагадаємо, в Україні через додаток "Дія" офіційно одружилися уже три закохані пари. Вони скористалися послугою по відеозв'язку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.06.2024 18:10