Фото: rv.tax.gov.ua

У "Дії" з'являться нові послуги для підприємців

У застосунку "Дія" найближчим часом з'являться послуги для підприємців. Йдеться про ліцензії та дозволи для бізнесу.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

"Ліцензії та дозволи для бізнесу на порталі "Дія" — уряд дав старт проєкту "єДозвіл", — написав він у Telegram.

Федоров заявив, що раніше, щоб отримати ліцензію, треба було їхати в установу та витрачаючи на це час. Згодом все буде набагато простіше й без корупційних ризиків. Підприємці зможуть зручно в кілька кліків через портал "Дія" подавати документи, відновлювати чи анулювати ліцензії, відстежувати прогрес в обробці документів, оплачувати адмінпослуги чи подавати скарги.

На першому етапі будуть доступні ліцензії та декларації у сфері охорони праці, з вересня 2024 року можна буде отримати ліцензію на ветеринарну діяльність. Перелік сфер і послуг поступово розширюватиметься.

"Як це буде на ділі. Умовно, ви хочете почати ветеринарну практику, але для цього потрібно отримати ліцензію від Держпродспоживслужби. Раніше треба було збирати заяву, копії потрібних документів і везти в Держпродспоживслужбу. Скоро це все можна буде зробити в кілька кліків на порталі "Дія", — пояснив Федоров.

За його словами, система автоматично перевірить документи, які користувач завантажить, а за декілька хвилин видасть дозвіл чи ліцензію. Якщо система бачить ризик, заяву розгляне представник держоргану. Відповідь буде протягом 10 днів.

Варто зазначити, що нещодавно Федоров інформував, що у застосунку "Дія" будуть доступні свідоцтва про шлюб, розлучення й зміну імені. Наразі громадянам доступне бета-тестування цих послуг.

Нагадаємо, у "Дії" відображатимуться медичні дані користувачів. У застосунку можна буде обрати сімейного лікаря, а також розірвати декларацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.07.2024 19:40