Фото: rv.tax.gov.ua

У "Дії" можна буде обрати сімейного лікаря: Федоров анонсував нову послугу в застосунку

У "Дії" відображатимуться медичні дані користувачів. У застосунку можна буде обрати сімейного лікаря, а також розірвати декларацію.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

"У "Дії" відображатимуться медичні дані — уряд ухвалив постанову", — написав він у Telegram.

За його словами, українці зможуть через "Дію" зареєструвати себе як пацієнта в електронній системі охорони здоровʼя — ЕСОЗ, а також обрати сімейного лікаря, подати чи розірвати декларацію.

"Не потрібно буде ходити в лікарню та витрачати на це час", — підкреслив міністр.

Федоров поінформував, що просто в застосунку можна буде змінити дані про себе в ЕСОЗ. Наприклад про новий номер телефону, або місце проживання.

"Зараз для цього потрібно їхати в поліклініку або звертатися до Національної служби здоров'я, а скоро — кілька кліків у "Дії", засвідчили "Дія.Підписом" — і все готово", — зазначив посадовець.

Також міністр анонсував розширення даної послуги у майбутньому.

"Працюємо над сервісом разом із МОЗ та НСЗУ. Стежте за оновленнями", — підсумував Федоров.

Варто зазначити, що нещодавно Федоров інформував, що у застосунку "Дія" будуть доступні свідоцтва про шлюб, розлучення й зміну імені. Наразі громадянам доступне бета-тестування цих послуг.

Нагадаємо, вже на початку липня у застосунку "Дія" з'явиться послуга електронного бронювання. Вона на перших етапах буде доступною лише для критично важливих для країни підприємств.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.06.2024 18:35