Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

У Дніпрі екс-працівники банку ошукали людей на понад 60 млн гривень

У Дніпрі колишні працівники банку вкрали понад 60 мільйонів гривень. Йдеться про кошти, які належать вкладникам. 

Як повідомляє прес-служба Дніпровської обласної прокуратури, організатором групи є начальник відділення банку. Він спільно з головним фахівцем та касиром розробив шахрайську схему заволодіння коштами, які належать вкладникам банку. Відомо, що вони обманювали довірливих громадян, пропонуючи клієнтам відкрити депозитні рахунки зі значно завищеною відсотковою ставкою. 

Ошукали вкладників

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

"Використовуючи підроблені документи, підозрювані закривали банківські угоди від імені потерпілих і знімали готівку з їхніх рахунків. Коли клієнти цікавились станом рахунків, працівники банку надавали їм фіктивні довідки з наявністю коштів на них", — йдеться у повідомленні.

Ошукали вкладників

Ошукали вкладників

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Встановлено причетність підозрюваних до 114 епізодів шахрайства на загальну суму понад 60 мільйонів гривень. Наразі двом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Фігурантам інкримінують шахрайство в особливо великих розмірах, використання підроблених документів та службове підроблення, вчинене у складі організованої групи  (ч. 4 ст. 190, ч.3 ст. 28, ч. 1, 4 ст. 358, ч. 2 ст. 366 КК України).

Нагадаємо, у травні правоохоронці затримали двох чоловіків, які підірвали будівлю банку у центрі Чернігова, щоб вкрасти понад п'ять мільйонів гривень. До скоєння злочину в банку вони готувалися упродовж кількох місяців. Спільники викопали та укріпили тунель під землею до підвального приміщення багатоповерхового суміжного будинку, а також підготували отвір у стіні безпосередньо до сховища банку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.06.2024 14:30