Фото: Національна поліція України

Викопали тунель й підірвали будівлю, щоб викрасти 5 млн грн: поліція затримала грабіжників банку у Чернігові

Правоохоронці затримали двох чоловіків, які підірвали будівлю банку у центрі Чернігова, щоб вкрасти понад п'ять мільйонів гривень. За скоєне їм загрожує до 12 років в'язниці. 

Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, у ході спецоперації за силової підтримки бійців КОРД підозрюваних затримали у Запорізькій та Миколаївській областях. Правоохоронці наголошують, що вміст сховищ банку не було пошкоджено. Проте були зафіксовані ознаки марної спроби викрасти майно клієнтів з комірок у депозитарії, де зберігалось понад 5,5 мільйонів гривень.

Вибух у банку

Фото: Національна поліція України

Зазначається, що після того, як пожежу ліквідували, було встановлено, що група осіб проникла до банку шляхом демонтажу підлоги, прикриваючи пограбування пожежею. Проте через руйнування приміщення внаслідок вибуху зловмисники не довели свій задум до кінця. 

Вибух у банку

Вибух у банку

Фото: Національна поліція України

Згідно з даними слідства, грабіжниками виявились 40-річний та 42-річний мешканці Запорізької та Миколаївської областей. Чоловіки раніше вже були судимі за розбійні напади та незаконне зберігання зброї. До скоєння злочину в банку вони готувалися упродовж кількох місяців. Спільники викопали та укріпили тунель під землею до підвального приміщення багатоповерхового суміжного будинку, а також підготували отвір у стіні безпосередньо до сховища банку.

Вибух у банку

Вибух у банку

Фото: Національна поліція України

Під час обшуків у помешканнях затриманих правоохоронці вилучили дві 50-літрові діжки, попередньо, з канабісом, а також пістолет. Вилучене направлене на експертизу. Обом фігурантам повідомлено про підозру в умисному знищенні або пошкодженні майна шляхом вибуху за попередньою змовою групи осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194) та у замаху на крадіжку (ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 185). За цей злочин їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.
 
Вибух у банку
 
Вибух у банку

Фото: Національна поліція України

Нагадаємо, 22 травня поліція у Києві затримала лідерів та учасників банд, діяльність яких координували "злодії в законі" з трьох кримінальних кланів. Фігуранти розв'язували питання щодо перерозподілу сфер злочинного впливу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.05.2024 01:46