Місце вбивства в Рокіцінах. Джерелах: прес-служба польських рятувальних служб

У Польщі затримали трьох осіб, яких підозрюють у жорстокому вбивстві українця

На півночі Польщі жорстоко вбили 48-річного громадянина України. Його тіло намагалися спалити в господарській будівлі агропідприємства в Рокіцінах.

Про це повідомив "Укрінформ" із посиланням на коментар Патріка Вегнера, прокурора районної прокуратури Лемборка Поморського воєводства. За його словами, в цій справі заарештовано трьох громадян Польщі, зокрема, одну жінку.

"Заарештовано троє осіб. Один із підозрюваних у злочині був працедавцем, який надавав роботу та житло загиблому українцю, а інший — працівником", — розповів прокурор.

Вегнер зазначив, що прокуратура у співпраці з українськими консульством у Гданську та Прикордонною службою Польщі ще встановлюватиме повну інформацію про загиблого: коли він приїхав до Польщі та де до цього перебував. Попередньо слідство вже встановило, що чоловік жив сам, у Польщі в нього ще є сестра, а мати проживає в Україні.

За словами прокурора, загиблий був єдиним українцем, який працював на цьому невеликому агропідприємстві, де розводять велику рогату худобу.

Він додав, що прокуратура намагається встановити мотив цього злочину, звертаючи увагу, що вбивство, найімовірніше, не скоювали на національному підґрунті. На його думку, на агресивні дії затриманих вплинуло розпивання спиртних напоїв, оскільки злочин вчинено у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Прокурор повідомив, що вбивство українця його працедавець скоїв з особливою жорстокістю. Слідство також встановило, що чоловік був схильний до насильства та бив своїх працівників.

Двом підозрюваним, які безпосередньо причетні до вбивства, загрожує довічне ув’язнення, а третій підозрюваній загрожує до п’яти років ув’язнення за ненадання допомоги та приховування слідів злочину.

Як повідомили раніше польські ЗМІ, тіло українця виявили рятувальники у ніч на 12 травня після пожежі в одному з господарських приміщень на агропідприємстві в Рокіцінах Поморського воєводства. Слідчі працювали на місці пожежі 16 годин, підозрюючи, що в цьому місці скоїли злочин. Згодом обвинувачення у скоєнні вбивства висунули трьом громадянам Польщі. Один із чоловіків визнав свою провину, інший — ні. Суд на прохання прокуратури дозволив на тимчасовий арешт підозрюваних у вбивстві на три місяці.

Нагадаємо, 9 квітня стало відомо, що у Варшаві неподалік середмістя поліція знайшла тіла чотирьох вбитих чоловіків. У закинутій будівлі виявили мертвими трьох українців і одного громадянина Польщі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.05.2024 22:38