Фото: opentv.media

У Дніпрі невідомі порізали державні прапори на Алеї пошани (фото)

У ніч на 26 лютого у центрі Дніпра невідомі порізали державні прапори та банер на Алеї пошани — меморіальному комплексі, створеному громадськістю на честь загиблих українських військовослужбовців. Це сталось навпроти будівлі міської ради.

Про це повідомила одна з ініціаторок створення алеї, військова медикиня Олена Мосійчук, пише "Радіо Свобода". Вона наголосила, що це вже третій акт вандалізму щодо алеї, що була створена місяць тому: 13 лютого з неї викрали банер, а 17 лютого — зникли прапори.

"Ми створили цю алею перед міськрадою в надії на те, що там є вісім камер спостереження і що міськрада допоможе в захисті. Це вже третій акт вандалізму — сьогодні були порізані великі прапори, а це вже — наруга над державною символікою. Порізаний банер. Ми звернулися до поліції та СБУ. Це — стаття, і там є докази", — наголосила Олена Мосійчук.

За словами медикині, громадськість Дніпра планує вкотре відновити алею власними силами. В обласній поліції заявили, що зафіксували факт наруги.

Зловмисники понівечили банер "Алея пошани" у Дніпрі, а також порізали державний стяг.

Фото: opentv.media

Що відомо про Алею пошани

У Дніпрі 27 січня родичі загиблих військовослужбовців та активісти створили на бульварі центрального проспекту Алею пошани. Там були встановлені прапорці з іменами загиблих, кілька великих прапорів та банер. За словами Олени Мосійчук, схожі локації є в багатьох містах України, на яких близькі та знайомі загиблих військових можуть залишати прапорці з іменами та вшановувати полеглих.

Нагадаємо, у жовтні в Одесі пʼяний хлопець розірвав державний прапорПравоохоронці встановили, що 18-річний житель Дніпропетровщини гуляв центром Одеси та вживав алкоголь. На фасаді будинку він побачив прапор України, схопив його та почав рвати. Йому повідомили про підозру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.02.2024 16:32