Фото: Нацбанк

У двох областях ВПО зможуть отримати грошову допомогу на оренду житла: що варто знати

У Вінницькій та Дніпропетровській областях внутрішньо переміщені особи, які не мають достатньо коштів, щоб самостійно винаймати індивідуальне житло, отримають грошову допомогу на оренду помешкання.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"У Вінницькій і Дніпропетровській областях ВПО зможуть отримати грошову допомогу на оренду житла", — йдеться у повідомленні.

Метою даного проекту є підтримка родин ВПО у приймаючих громадах упродовж шести місяців. Допомогу зможуть отримати переселенці, які були вимушені переїхати після 24 лютого 2022 року та ще не отримували цільової грошової допомоги на оренду житла від міжнародних організацій.

Для отримання фінансової допомоги також потрібно належати до однієї з таких категорій населення:

  • ВПО, які проживають у місцях тимчасового проживання (МТП), що спроможні оплачувати приватну оренду житла після закінчення терміну дії програми;
  • ВПО, які проживають в МТП під загрозою виселення (особливо у школах і дитячих садках);
  • ВПО, які проживають в орендованому житлі, перебувають під загрозою виселення та не мають іншої альтернативи, окрім як переселитися в МТП;
  • новоприбулі ВПО (до одного року), які не бажають проживати в МТП.

"Усі цільові групи мають бути спроможними оплачувати приватну оренду житла наприкінці періоду підтримки. Домогосподарство також повинно мати змогу знайти собі житло для оренди та сплатити перші два місяці за неї", — пояснили у відомстві.

У разі позитивного рішення після заповнення анкети особу запросять на співбесіду, під час якої необхідно буде підтвердити надані відповіді та продемонструвати відповідні документи.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики України Оксана Жолнович заявила, що Україна продовжуватиме підтримувати громадян, які цього потребують, шляхом нарахування субсидій. Споживачам, які вже отримували виплати минулого року, буде автоматично розраховано новий розмір допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.10.2024 18:05