"Метлайф стедіум" у Нью-Джерсі. Джерело: ФІФА

У ФІФА визначили стадіон для фінального матчу наступного чемпіонату світу з футболу

Вирішальний матч чемпіонату світу з футболу 2026 року відбудеться на стадіоні "Метлайф стедіум" в американському штаті Нью-Джерсі/ Таким чином ФІФА обрала місце проведення фіналу.

Про це повідомив The Athletic.

Як відомо, наступний чемпіонат світу з футболу пройде з 11 червня до 19 липня 2026 року. Його вперше прийматимуть одразу три країни — США, Мексика та Канада, а кількість учасників стане рекордною в історії — 48 збірних.

Турнір 2026 року відбудеться у 16 містах: 11 американських, трьох мексиканських і двох канадських. Розпочинаючи зі стадії 1/4 фіналу, ігри проходитимуть лише на стадіонах США.

На проведення фіналу ЧС-2026, який пройде 19 липня, претендували три стадіони: в Далласі, Лос-Анджелесі та Нью-Джерсі. У підсумку ФІФА обрала "Метлайф стедіум", який розташований за 8 кілометрів від Нью-Йорка. Арена вміщує 82 500 глядачів.

На "Метлайф стедіум" домашні матчі проводять дві команди Національної футбольної ліги (НФЛ) — "Нью-Йорк Джаєнтс" і "Нью-Йорк Джетс". Стадіон відкрили 2010 року на місці демонтованого "Джаєнтс Стедіум".

Матч-відкриття чемпіонату світу 2026 року за участю збірної Мексики прийме стадіон "Ацтека" в Мехіко, матч за третє місце — "Хард Рок стедіум" в Маямі. Найбільшу кількість поєдинків турніру отримав Даллас: на "AT&T стедіум" відбудеться дев'ять ігор.

Нагадаємо, що 36-річний нападник збірної Аргентини Ліонель Мессі може закінчити свою футбольну кар’єру після наступного чемпіонату світу. Змагання заплановані на 2026 рік. Футболіст розповів, що буде продовжувати свою кар’єру, допоки почуватиме себе у формі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 06.02.2024 03:33