Скріншот з відео

У Франції юнак жбурнув димову шашку в гелікоптер Макрона: тепер його звинувачують у теракті

У Франції 20-річного хлопця, який кинув димову шашку у вертоліт президента Еммануеля Макрона, підозрюють у спробі замаху на лідера країни. Юнакові було пред'явлено звинувачення в злочинній змові з метою вчинення терористичного акту.

Про це повідомляє Le Parisien.

Під час протесту проти закону про пенсійну реформу Макрон планував вшанувати пам'ять Туссена Лувертюра, провідного діяча боротьби проти рабства, який закінчив своє життя в ув'язненні у форті Шато-де-Жу. Інформація про візит президента потрапила в ЗМІ, у зв'язку з чим противники реформи спробували прорватись до місця прибуття президента. Військові були змушені застосувати сльозогінний газ, щоб відігнати протестувальників. Коли президентський гелікоптер Puma вже відлітав з місця події, молодий чоловік кинув у повітряне судно димову шашку.

"У п'ятницю в Парижі 20-річному юнакові було пред'явлено звинувачення в злочинній змові з метою вчинення терористичного акту, після чого він був ув'язнений. Його підозрюють у тому, що 27 квітня він кинув димову шашку у гелікоптер президента Еммануеля Макрона в регіоні Дуб", — пише видання.

Хлопця було заарештовано в нього вдома. Антитерористична прокуратура звинувачує його у трьох можливих злочинах: він міг поставити під загрозу життя солдатів у вертольоті й вбити Еммануеля Макрона. Юнак стверджує, що хотів своїм вчинком дати зрозуміти Макрону, що громадськість не згодна з його політикою.

Нагадаємо, французький телеканал RTL потрапив у скандал через невдалі жарти про президента України Володимира Зеленського. Україна офіційно вимагає у ЗМІ вибачень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 17.06.2023 15:45