У «Гоптівці» затримали українку, яка поставляла з Росії наркотики

01 ЛИСТОПАДА 2017 13:39

Прикордонники припинили діяльність каналу незаконного переміщення з території РФ в Україну лікарських засобів, до складу яких входили психотропні та наркотичні речовини, які заборонені в обігу на території України, інформує TrueUA.

«Під час чергової спроби переміщення психотропних препаратів, на в'їзд в Україну з РФ на транспортному засобі марки «Volkswagen» було затримано організатора каналу – громадянку України 1980 року народження, жительку м. Харкова. У ході поглибленого огляду в її особистих речах та в транспортному засобі було виявлено медичні препарати психотропної дії – 70 таблеток препарату «Редуксин» та 120 таблеток «Беллатамінал», – повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Також у Держприкордонслужбі наголошують, що для фіксації правопорушення правоохоронці документували їх переміщення протягом року.

«Закупівля вказаних препаратів здійснювалась за рецептами, які видавали російські лікарі за грошову винагороду. Крім того, було встановлено, що в Україну вони переміщувалась через російську ділянку кордон, можливо, за сприянням посадових осіб Прикордонної служби ФСБ РФ також не безкоштовно. Далі реалізація здійснювалась через Інтернет-ресурси по всій території України», – розповіли у прес-службі Держприкордонслужби.

Події, 01.11.2017 13:39