Фото: ілюстративне Джерело: "Слово і діло"

У ГУР розповіли, якими ракетами Росія завдає ударів по Україні

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що у серпні російська армія завдавала ударів по Україні ракетним озброєнням, випущеним у третьому кварталі поточного року.

Відповідну заяву посадовець зробив під час зустрічі "Ялтинської європейської стратегії", передає "Інтерфакс-Україна".

"Минулого року вони повністю перевели економіку на військовий лад. Оборонно-промисловий комплекс сьогодні намагається наростити свої зусилля з випуску, як вони називають, високотехнологічних видів озброєння. І ми бачимо, що ті ж удари, які зараз наносяться, особливо починаючи з травня місяця, те, що випускається на їхніх підприємствах, одразу йде до війська, і одразу застосовується по нашій державі. Те ж саме — ракетні удари в серпні, а ракетне озброєння було випущено в третьому кварталі цього року", — зазначив він.

У ГУР наголосили, що для припинення атак необхідно нейтралізувати випуск продукції, яка застосовується для військових цілей.

"Тут ми працюємо разом із міжнародною спільнотою, тому що є багато аспектів. Це і міжнародні санкції щодо постачання відповідних вживаних комплектуючих елементів та перекриття всіх каналів поставок через інші країни, а також завдавання ударів, знищення підприємств, які виробляють смертоносне озброєння", — наголосив Скібіцький.

Нагадаємо, 10 вересня після першої години ночі у Києві та області працювала протиповітряна оборона. Повідомлялося про рух "шахедів" на Житомирщину та Черкащину. У столиці України під час масованої атаки дронами зафіксовано падіння уламків у Подільському, Солом'янському, Святошинському, Дарницькому та Шевченківському районах. 

За даними Київської міської військової адміністрації, ворожі дрони атакували столицю групами і з різних напрямків. Відомо про одного постраждалого, але загрози його життю немає. Водночас у Повітряних силах наголосили, що вночі було зафіксовано пуски 33 "шахедів" у напрямку Київщини. Протиповітряній обороні вдалося знищити 26 ворожих безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.09.2023 10:39