Фото: патрульна поліція України

У Харкові двоє чоловіків підпалили автівку військового ЗСУ, виконуючи завдання росіян (фото)

У п'ятницю, 2 серпня, у Харкові правоохоронці затримали двох чоловіків, які, ймовірно причетні до підпалу автівки військовослужбовця Збройних сил України.

Про це повідомила патрульна поліція України.

За інформацією правоохоронців, близько 02:00 до поліції надійшло повідомлення про підпал військового авто на проспекті Байрона. Під час обстеження прилеглої території, патрульні виявили двох чоловіків, які намагалися втекти.

Проте одного із чоловіків правоохоронці одразу наздогнали і затримали. Під час перевірки у нього виявили в рюкзаку легкозаймисті речовини. Крім того, у телефоні затриманого інспектори виявили відео, яке вказувало на його причетність до підпалу автомобіля. Згодом неподалік затримали також й іншого чоловіка, ймовірно, причетного до підпалу. Підозрюваних одразу передали слідчо-оперативній групі.

Водночас, за інформацією Харківської обласної прокуратури, чоловіки, бажаючи трохи заробити, через месенджер Telegram налагодили контакт з "роботодавцем" — за попередньою інформацією, співробітником російської спецслужби. Від куратора чоловіки отримали завдання — підпалити автомобіль військовослужбовця ЗСУ

"Затриманим повідомлено про підозру за фактами скоєного, відповідальність передбачено за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Харківській області правоохоронці затримали 18-річного молодика, який за винагороду у 40 тисяч гривень підпалив автомобіль військовослужбовця Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.08.2024 15:35