Фото: Харківська обласна прокуратура

У Харкові різко зросла кількість постраждалих та загиблих через удар по "Епіцентру"

Внаслідок удару по гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові постраждали вже понад 30 людей. На місці триває пошукова-рятувальна операція.

За даними мера міста Ігоря Терехова, наразі кількість постраждалих становить 35 людей (раніше повідомлялося про 24 постраждалих). Крім того, загинули двоє чоловіків, які буди працівниками ТЦ.

Водночас у компанії "Епіцентр К" заявили, що після оголошення повітряної тривоги персонал розпочав евакуацію відвідувачів та співробітників. Проте за лічені хвилини після сигналу про небезпеку рашисти завдали ударів по гіпермаркету.

За даними компанії, наразі 11 працівників ТЦ не виходять на зв’язок. Дані про кількість постраждалих відвідувачів постійно уточнюються.

До того ж у Харківській обласній прокуратурі показали момент російських авіаударів по будівельному гіпермаркету.

Оновлено

Мер Харкова заявив, що кількість постраждалих зросла до 40, а загиблих до чотирьох.

Обстріли Харкова 25 травня

Вдень російські окупанти скинули дві авіабомби на гіпермаркет "Епіцентр"За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, через рашистський обстріл четверо людей загинули, ще 40 отримали поранення. На місці влучання спалахнула масштабна пожежа площею 15 000 квадратних метрів. 

Водночас мер Харкова Ігор Терехов заявив, що є велика кількість людей, які зникли безвісти. Зокрема, розшукується частина персоналу гіпермаркету.

Близько 17:15 рашисти знову вгатили по Харкову. На цей раз влучання було по Центральному парку. Ворожий снаряд впав біля спортивного майданчика в землю. На щастя, ніхто не постраждав. 

Втретє російські терористи вгатили по місту близько 19:10. Влучання відбулося у район щільної житлової забудови у центрі. За інформацією місцевої влади, кількість поранених сягає 12. Серед постраждалих — хлопець 13 років, госпіталізований.

Нагадаємо, 25 травня війська країни-агресорки обстріляли Куп'янськ-Вузловий. Поранення отримали цивільні.

Також 23 травня російські терористи жорстоко обстріляли Харків і область. Вони влучили по транспортній залізничній інфраструктурі та одному з підрозділів комунального підприємства. Також "приліт" стався у друкарню видавництва Vivat. 24 травня в області було оголошено День жалоби за загиблими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 25.05.2024 20:25