Фото: Нацполіція

У Харкові жінка уклала фіктивний шлюб з ухилянтом, аби той зміг втекти за кордон: як її покарають

У Харкові жінка, яка має другу групу інвалідності, уклала фіктивний шлюб і чоловіком призовного віку, аби той зміг виїхати за кордон.

Про це повідомило Головне управління Національної поліції у Харківській області.

Як встановило слідство, 29-річна порушниця, яка має другу групу інвалідності, у соціальній мережі розміщувала оголошення щодо оформлення фіктивних шлюбів з чоловіками, аби допомогти звільнити їх з військової служби, а також уникнути мобілізації з подальшим виїздом за кордон.

Свої послуги жінка оцінили у п'ять тисяч доларів США. Зокрема, половину суми майбутній "чоловік" мав передати перед укладанням шлюбу, а другу частину після перетину кордону України.

"29 серпня вранці зловмисниця отримала гроші від майбутнього "чоловіка" та за кілька годин вони уклали шлюб в одному з відділів державної реєстрації актів цивільного стану у Харкові. Саме там протиправні дії псевдодружини були припинені працівниками поліції", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки в автівці чоловіка та виявили мобільний телефон, гроші в сумі 2500 доларів США та свідоцтво про шлюб.

Зловмисниці оголошено про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон України. За цей їй загрожує позбавлення волі на строк до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, українські прикордонники затримали на річці Дунай ухилянта, який намагався втекти до Румунії. До цього чоловік близько року не виходив із дому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.09.2024 14:52