Фото: intent.press

Уклали фіктивний шлюб для виїзду в Польщу: прикордонники затримали підозріле "подружжя"

Працівники Державної прикордонної служби зупинили на кордоні чоловіка, який хотів покинути Україну. Він уклав фіктивний шлюб із жінкою, що має інвалідність третьої групи, що дозволяє виїхати за кордон.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

За даними ДПСУ, на кордоні з Польщею прикордонники викрили чергову схему з незаконного перетинання кордону чоловіків на підставі шлюбу. 

"Під час проходження контролю для виїзду за кордон "подружжя" надало свідоцтво про шлюб та посвідчення інваліда третьої групи жінки. Прикордонники встановили, що шлюб укладений, аби чоловік перетнув кордон для супроводу особи з інвалідністю. За цим фактом повідомлено Нацполіцію", — йдеться у повідомленні.

Прикордонники наголосили, що лише у цьому місяці викрито п'ять випадків укладення фіктивних шлюбів з кримінальним майбутнім.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 8 листопада продовжила строк дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації ще на 90 діб. Таке рішення ухвалено вже вдев'яте з початку повномасштабної війни. 

Загалом зараз на військову службу призивають усіх придатних та обмежено придатних, якщо є потреба у людях на фронті чи в тилу. Зокрема, мобілізують тих, кого ВЛК визнала обмежено придатними, однак їх не відправляють на фронт, а — до частин забезпечення або до ТЦК.

Повідомлялось, що Україна запровадила Єдиний реєстр призовників, який покликаний нівелювати бюрократичну складову, щоби зменшити кількість необов’язкових візитів українців у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки для отримання довідок чи дозволів. 

Раніше у статті для The Economist головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомляв, що країні важливо розширити категорію громадян, які можуть бути покликані на навчання чи мобілізацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 19:07