Фото: ДПСУ

Рік не виходив з дому: на річці Дунай затримали ухилянта, який намагався втекти до Румунії

Українські прикордонники затримали на річці Дунай ухилянта, який намагався втекти до Румунії. До цього чоловік близько року не виходив із дому.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

За даними ДПСУ, рік тому чоловік повернувся з Польщі, де працював зварювальником. Після повернення на Батьківщину 31-річний житель Одещини, аби його не мобілізували, тривалий час не виходив з дому, ніде не працював, а їжу і все необхідне для життя йому приносила мати.

Згодом ухилянт вирішив втекти за кордон. Для реалізації свого плану він купив ласти і рятувальний жилет, ретельно запакував документи і телефон у поліетиленову плівку. Сподіваючись на те, що в дощову погоду прикордонникам його буде важко виявити, переплив до острова Єрмаков, а звідти вже намагався дістатися через кордон по річці до Румунії. Повторно екіпірований у ласти та рятувальний жилет він був готовий до останнього "ривка" але прикордонний наряд його затримав.

"По даному факту на затриманого складено протокол за ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України", рішення по якому ухвалить суд. Крім того, чоловіка притягнули до адміністративної відповідальності за ст.2 02 КУпАП "Порушення прикордонного режиму", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України за сприяння інших структур ліквідувала ще одну схему ухилення від мобілізації. На Київщині затримано трьох організаторів оборудки, якими виявилися керівники двох районних територіальних центрів комплектування та їхній спільник — громадянин країни Південного Кавказу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.08.2024 19:40