Фото: Маріо Банозич / скріншот з відео

У Хорватії звільнили міністра оборони через смертельну ДТП

Міністра оборони Хорватії Маріо Банозича відправили у відставку через дорожньо-транспортну пригоду зі смертельними наслідками. Відповідне рішення ухвалив прем'єр-міністр країни Андрій Пленкович.

Про це повідомляє Index.

"Ви чули про обставини аварії, і ми висловлюємо співчуття і занепокоєння з приводу стану міністра, якого було госпіталізовано з важкими фізичними травмами", — йдеться у заяві прем'єра Хорватії.

Він уповноважив держсекретаря Здравко Якопо виконувати обов'язки міністра оборони.

"Я звільнив Банозича, обов'язки міністра виконуватиме держсекретар", — заявив Пленкович.

Що відомо про ДТП за участю Банозича

Аварія сталася рано вранці 11 листопада. За даними окружної прокуратури, автомобіль Банозича обігнав вантажівку в тумані, після чого міністр зіткнувся з фургоном, який їхав з іншого напрямку. Водій другого транспортного засобу загинув унаслідок аварії.

Банозич, якого госпіталізували після ДТП, перебуває в реанімації. У нього травма головного мозку, грудей і кінцівок. За словами лікарів, він не пам'ятає аварії.

Нагадаємо, 9 листопада Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід народному депутату від "Батьківщини" Андрію Ніколаєнку. Він листопада поблизу Житомира збив на смерть 18-річну місцеву жительку. Його відправили під домашній арешт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.11.2023 20:42