Фото: прес-служба ДБР

ДБР скерувало до суду справу офіцера, який знущався з військового: деталі справи

Працівники Державного бюро розслідувань направили до суду справу щодо офіцера однієї з частин Національної гвардії на Івано-Франківщині, який знущався з військовослужбовця.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

За даними слідства, в середині квітня у мережі з’явилося відео, на якому офіцер нецензурно лається та б’є військовослужбовця. За справу одразу взялися працівники ДБР. Тоді і з'ясувалося, що офіцер застосував силу до підлеглого після того, як солдат зробив йому зауваження за ненормативну лексику. Фігурант кілька разів вдарив військовослужбовця.

Офіцера обвинувачують у застосуванні насильства щодо підлеглого, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, 18 квітня у мережі з'явилося відео, на якому офіцер нецензурно лається та б’є військовослужбовця. Інцидент стався нібито 26 березня 2023 року. Відео конфлікту опублікували військовослужбовці НГУ. Керівництво НГУ обурилося діями офіцера військової частини з Івано-Франківська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2023 13:32