Фото: Pixabay

У Кабміні повідомили, чи виплачують пенсії біженцям за кордоном

Українцям, які перебувають за кордоном і отримують там матеріальну допомогу, продовжують надходити пенсійні виплати. Отримання коштів у іншій країні не є підставою для скасування українських соціальних виплат.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

"Українські пенсіонери, які наразі опинилися за кордоном, ставлять питання: чи не є отримання матеріальної допомоги поза Україною приводом для позбавлення їх пенсії. Відповідаємо: призначені в Україні пенсії виплачуються за правилами, визначеними українським законодавством", — пояснили у відомстві.

У відомстві наголосили, що у разі виплати пенсії на банківський рахунок, у момент зарахування кошти стають власністю особи, і вона має право використовувати їх на власний розсуд.

Зазначається, що законодавство не ставить виплату пенсій у залежність від того, чи одержує людина матеріальну допомогу за кордоном.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що громадяни, які досягли пенсійного віку за кордоном, можуть звернутися за призначенням української пенсії у Республіці Польща. Звернутися за призначенням пенсій можна двома способами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.03.2023 13:40