Фото: росЗМІ

У камері з телевізором і холодильником: у Росії розповіли, де і в яких умовах сидить Гіркін

Російського терориста Ігоря Гіркіна утримують в СІЗО "Лефортово" в Москві. Його заарештували у справі про заклики до здійснення екстремістської діяльності.

Про це повідомив відповідальний секретар московської Громадської наглядової комісії Олексій Мельніков.

Гіркін перебуває у двомісній камері, зазначає Мельніков, в якій є телевізор та холодильник. Також Гіркін скористався вже доступом до бібліотеки. Він не визнає провини та зі слідством не співпрацює

"Заарештований відмовився коментувати умови утримання, але ознаки морального чи фізичного тиску виявлено не було", — йдеться у заяві. 

Що відомо про затримання Гіркіна

У п'ятницю, 21 липня, російські силовики затримали Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). Працівники Слідчого комітету проводили обшук у квартирі. РосЗМІ повідомили, що співробітники правоохоронних органів забрали його з дому опівдні. За попередніми даними, затримання проводилося за заявою колишнього співробітника ПВК "Вагнера". Ввечері Гіркіна доставили до суду й заарештували його до 18 вересня. Терорист просив не поміщати його у СІЗО через "проблеми зі здоров'ям".

У британській розвідці припускають, що затримання Гіркіна може розлютити його прихильників серед "військкорів" та військових. Для багатьох він має імідж патріота, який не боявся критикувати диктатора Путіна.

Нагадаємо, на затримання Гіркіна відреагували в українській розвідці. Кажуть, що терорист не діяв як самостійна фігура, а тому те, що відбувається у Росії зараз свідчить про те, у Кремлі почалось активне протистояння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.07.2023 23:19