Іван Ковган. Джерело: glavnoe.in.ua

У Карабаху загинув заступник командира російських "миротворців"

Під час обстрілу в Нагірному Карабаху загинув заступник командувача російського миротворчого контингенту, капітан 1 рангу Іван Ковган.

Про це повідомляє російський Telegram-канал "Важные истории". Некролог Ковгана з'явився у декількох спільнотах російської соціальної мережі "Вконтакте". Загибель військового також підтвердила його дружина.

"Ковган був заступником командувача підводних сил з військово-політичної роботи Північного флоту в Гаджиєво. У Нагірному Карабаху він обіймав посаду заступника командувача російським "миротворчим" контингентом із військово-політичної роботи", — йдеться в одному з пабліків, який пов'язаний з Північним флотом Росії.

Раніше Міноборони РФ повідомляло про загибель російських "миротворців" під час обстрілу автомобіля у Мартакертському районі Карабаху 20 вересня. Але там не уточнили, скільки загиблих і хто по них стріляв.

За даними порталу Armenian Military Portal, вогонь нібито відкрили азербайджанські військові, загинули вісім російських миротворців.

У Кремлі повідомили, що під час телефонної розмови з російським диктатором Володимиром Путіним президент Азербайджану Ільхам Алієв "просив вибачення і висловив глибокі співчуття з приводу трагічної загибелі" російських "миротворців". Президент Азербайджану також висловив готовність надати матеріальну допомогу сім'ям загиблих.

"Спецоперація" Азербайджану в Нагірному Карабаху: що відомо

20 вересня ввечері президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що країна відновила свою територіальну цілісність. За його словами, за добу проведення спецоперації у Нагірному Карабаху досягнули всіх поставлених цілей. Раніше влада невизнаного Карабаху ухвалила рішення про припинення вогню 13:00 20 вересня. Регіон перейшов під контроль Азербайджану.

Водночас Міноборони Азербайджану підтвердило домовленість про припинення антитерористичних заходів у Карабаху. У відомстві додали, що роззброєння вірменських формувань у Карабаху та виведення вірменських військових забезпечуються в координації з російськими "миротворцями".

Прем'єр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що вірменська сторона не брала участь у підготовці домовленостей між Азербайджаном і "владою" Нагірного Карабаху.

Нагадаємо, що представниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що російські "миротворці" "померли заради миру". Таким чином вона відреагувала на насмішки експертів, що російський контингент самоусунувся від активних дій під час воєнної спецоперації Азербайджану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.09.2023 14:06