Фото: МЗС Китаю

У Китаї вигадали нову причину війни в Україні

У Китаї зробили нову заяву про війну України і Росії. Там вважають, що про "причиною є проява проблем, що накопичилися в управлінні безпекою Європи".

Про це на брифінгу повідомила речниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін.

Вона заявила, що повномасштабне вторгнення РФ до України є "трагедією, якої можна було б уникнути". Крім того, речниця МЗС традиційно наголосила про "пошук політичного рішення" та закликала до "миру і переговорів". 

"Є болісні уроки, над якими повинні серйозно замислитися всі сторони. Українська криза, по суті, є проявом проблем, що накопичилися в управлінні безпекою Європи. Китай завжди виносить власне незалежне рішення, виходячи із суті питання", — сказала Мао.

Нагадаємо, представник Китаю Лі Хуей, який просував позицію КНР щодо урегулювання війни в Україні, пропонував залишити за Російською Федерацією усі окуповані території. Під час візитів до європейських країн він виступив за те, щоб Захід закликав до "негайного припинення вогню".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба спростував інформацію, що китайський спецпредставник Лі Хуей у межах свого турне Європою пропонував закликати до негайного припинення вогню, визнаючи окупацію РФ українських територій.

Раніше повідомлялось, що Данія хотіла б провести у липні мирний саміт щодо України. На такій зустрічі мають бути присутніми не лише союзники України. У Данії вважають, що до мирних переговорів потрібно залучити Китай, Індію та Бразилію. Проте, остаточне рішення залишається за Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.05.2023 20:59