Фото: Національна поліція

У Києві чоловік продавав ухилянтам довідки про непридатність від військової служби

У Києві оголосили підозру чоловіку, який обіцяв вирішити питання щодо непридатності до несення військової служби чоловіками призовного віку за гроші. 

Про це повідомила прес-служба поліції Києва на сторінці у Facebook.

"Фігурант обіцяв потенційним "клієнтам" виготовлення тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, з приміткою про виключення з військового обліку за станом здоров’я та виготовлення довідки військово-лікарської комісії, щодо непридатності до несення військової служби, що в подальшому давало змогу безперешкодно виїхати за межі України. Сума таких послуг становила 8500 доларів США", йдеться у повідомленні.

 у києві затримали чоловіка, який продавав довідки ухилянтам

Фото: Національна поліція

Правоохоронці затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу після отримання ним частини коштів. Ним виявився  уродженець Чернігівщини, 1985 року народження. 

Ділку оголосили про підозру за ч. 1 ст. 15 ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України — замах на сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Йому загрожує позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Наразі зловмисник перебуватиме під вартою.

Нагадаємо, ще одному киянину за ухилення від мобілізації загрожує до п'яти років ув'язнення. Чоловік не прибув у визначений термін для проходження військової служби та виїхав за межі країни, незаконно перетнувши кордон України. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.01.2024 10:23