Фото: Beton.energo

У Києві хочуть встановити близько 250 наземних укриттів: скільки на це виділять коштів

У Києві планують придбати й встановити близько 200-250 модульних наземних укриттів. Таке рішення ухвалили на засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 13 червня.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Відзначається, що протягом трьох-п'яти днів Департамент муніципальної безпеки КМДА спільно з Головним управлінням ДСНС України у місті Києві та головами районних адміністрацій столиці мають визначитися з кількістю необхідних для міста модульних наземних укриттів та місцями їх встановлення.

"Наразі йдеться про придбання і встановлення 200-250 модульних бетонних укриттів. На це місто виділить 300 млн грн", — написав Кличко.

Мер міста додав, що очільники районів також мають надати дані щодо необхідності встановлення таких модулів на територіях шкіл та дитячих садків, де відсутні підземні укриття.

Відзначимо, після перевірок укриттів Києва прийнято низку важливих рішень. Зараз абсолютний вільний доступ є до 2/3 укриттів. Серед причин непридатності укриттів: аварійний стан чи невідповідність технічним вимогам, незадовільний санітарний стан, підтоплення, сирість, грибок на стінах, відсутність освітлення, незадовільне електрообладнання, незахищеність належним чином вікон цокольних приміщень тощо.

Нагадаємо, 10 червня спеціальна комісія у Києві закінчила перевірку всіх 4655 сховищ. Лише 15% укриттів придатні "без зауважень". Близько трьох тисяч укриттів столиці планують облаштувати автоматизованою системою відкриття. Це потрібно для того, аби доступ до бомбосховищ під час повітряної тривоги був гарантованим. 

Раніше повідомлялось, що у Києві чиновники замовили для "облаштування" бомбосховищ дорогі овочерізки та електросковороду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 14:25