Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Києві лунали вибухи: працювала ППО по російських "шахедах"

У Києві в ніч на суботу, 18 листопада, пролунали вибухи. Це є наслідком роботи протиповітряної оборони по російських дронах-камікадзе типу "Шахед".

У місті оголошено повітряну тривогу. Рух БпЛА було зафіксовано до столиці з Півночі.

"Київ — працює ППО. Перебувайте в укриттях", — повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

Небезпека обстрілів залишається для низки областей.

мапа тривог

Мапа: alerts.in.ua

Росіяни змінили тактику обстрілу дронами: що відомо

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат напередодні повідомляв, що противник дещо змістив часові рамки завдання ударів дронами-камікадзе. Якщо раніше росіяни завдавали ударів з повітря вдень, то тепер окупанти обрали для себе нічний час. Денні атаки полегшували роботу українській протиповітряній обороні, адже є візуальна прив'язка до цілі. Нині "стандартний час" роботи для російських атак безпілотниками становить з 22 до третьої або четвертої години. 

"Зараз ночі трошки довші й видимість вранці залежить від погодних умов передусім. Тому теж непросто виявляти візуально ці повітряні цілі, бо є хмарність і туман. Це все ускладнює роботу мобільним вогневим групам, яким потрібна вкрай саме візуальна прив'язка до цілі", — казав він.

Крім цього, ворог завдає ударів хвилями з різних напрямків.

Нагадаємо, останнім часом російські окупанти збільшили кількість та інтенсивність ударів дронами-камікадзе територією України. Так, 16 листопада вранці окупанти випустили Україною з півдня ударні безпілотники, імовірно "Шахеди". Групи дронів рухалися у бік Хмельницької області. Там уламками БпЛА було поранено людину. Також на території продовольчих складів уламками пошкоджено дахове покриття, вікна майстерні та триповерхової будівлі, сім місткостей для зберігання рослинної олії.

У ніч проти 17 листопада ворог атакував територію України дронами. Вибухи чули на Хмельниччині. Пізніше стало відомо про роботу сил ППО у регіоні. Увечері 17 листопада у Запоріжжі пролунали звуки вибухів під час повітряної тривоги. Голова Запорізької ОВА повідомляв про ворожі дрони, що перебувають над містом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.11.2023 00:43