Фото: Вікіпедія

У Києві планують запустити "човниковий" рух між закритими станціями метро: як курсуватимуть потяги

У столиці України вже з середу, 13 грудня, планують запустити "човниковий" рух між закритими станціями метро синьої гілки. Очікується, що двома коліями курсуватимуть два потяги, інтервал яких становитиме від 15 до 30 хвилин.

Про це повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури Київської міської військової адміністрації Руслан Кандибор розповів в ефірі телеканалу "Київ 24".

"Човниковий" рух мають намір запустити між станціями "Голосіївська" та "Деміївська". Місцева влада у такий спосіб хоче зменшити навантаження на наземний транспорт. Тестування такого руху потягів проходитиме вночі, після цього буде розроблений графік руху потягів.

Директор департаменту додав, що планується запустити два потяги, які курсуватимуть двома коліями орієнтовно з інтервалом 15-30 хвилин. Водночас він зауважив, що влада не хоче "вводити людей в оману й казати, що буде якийсь інтервал".

"Ми чітко прорахуємо графіки, чітко проінформуємо, зробимо графік, щоб пасажир, який захоче ним скористатися, розумів, в який час йому треба підійти на станцію", — пояснив Кандибор.

Раніше повідомлялося, що влада столиці розглядає можливість запустити "човниковий" рух між станціями "Деміївська" та "Теремки". Це означає, що той самий поїзд рухатиметься в обидва боки по тій самій колії без обороту в кінцевих пунктах. Зазначалося, що вагони їздитимуть непошкодженим тунелем.

Нагадаємо, 8 грудня у столиці зупинили рух поїздів від станції метро "Деміївська" до "Теремків" на синій гілці через розгерметизацію тунелю. Місцева влада повідомляла, що ремонт триватиме близько шести місяців. Поїзди синьою гілкою курсуватимуть лише між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська" (вона буде кінцевою), а закриті станції використовуватимуть як укриття. В адміністрації заявили, що працюватимуть дублювальні маршрути наземного транспорту, однак ввечері минулої п'ятниці у районі закритих станцій метро утворилися численні затори. Ситуація продовжилася й вранці у понеділок, 11 грудня.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль скликав засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щоб обговорити ситуацію зі столичним метрополітеном. Водночас правоохоронці у зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену вже розпочали досудове розслідування за фактом службової недбалості. Під час досудового розслідування слідчими та прокурорами будуть досліджені обставини, що призвели до вказаних наслідків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.12.2023 01:44