Фото: galka.if.ua

У Києві прощаються з Героєм України Дмитром Коцюбайлом "Да Вінчі" (фото, відео)

У п’ятницю, 10 березня, у Михайлівському соборі у Києві прощаються з українським воїном, Героєм України Дмитром Коцюбайлом "Да Вінчі", який загинув 7 березня у боях за Бахмут. Церемонію відвідала прем‘єрка Фінляндії Санна Марін та президент Володимир Зеленський.

Панахида за упокій Героя України у Михайлівському Золотоверхому соборі розпочалася 12:00. Після цього тисячі людей, які прийшли попрощатися з легендарним бійцем, вирушили на Майдан Незалежності. Траурну процесію супроводжували вигуки "Слава Україні!" та "Герої не вмирають!".

Церемонію відвідала прем‘єрка Фінляндії Санна Марін та президент Володимир Зеленський. 

"Боляче втрачати наших героїв. Хоробрих, сміливих, сильних. Вірних собі і державі. Передав матері "Да Вінчі" Оксані Коцюбайло відзнаку "Хрест бойових заслуг", якою посмертно удостоєно її сина. Ніколи не забудемо. І будемо завжди вдячні. Вічна пам'ять!" — написав президент Зеленський у Telegram.

На Майдані Незалежності на прощання прибули міністр оборони Олексій Резніков, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, керівник ГУР МО Кирило Буданов, мер Києва Віталій Кличко.

Дмитро Коцюбайло був учасником Революції Гідності у 2013 — 2014 роках. Згодом вісімнадцятирічним добровольцем пішов захищати Україну. У грудні 2021 року "Да Вінчі" став першим добровольцем, який за життя отримав звання Героя України та орден "Золота Зірка".

Нагадаємо, напередодні з 27-річним Героєм України попрощалися у рідному селі Бовшів на Івано-Франківщині. 10 березня Дмитра Коцюбайла поховають у Києві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.03.2023 14:35