Фото: Pixabay

У Києві спостерігається погіршення якості повітря: у чому причина

У вівторок, 16 липня, у столиці через метеорологічні умови фіксується погіршення якості повітря. Це може негативно впливати на самопочуття мешканців Києва.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації (КМДА), посилаючись на Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату.

Так, станом на 16:00 16 липня рівень забрудненості атмосферного повітря в Києві високий. Ймовірною причиною тимчасового погіршення стану повітря є метеорологічні умови (зокрема, дуже низька швидкість вітру), що сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря. 

"На всіх пунктах моніторингу атмосферного повітря спостерігається перевищення гранично допустимої концентрації озону, на стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вулиця Архітектора Вербицького, 26 спостерігається перевищення гранично допустимої концентрації сірководню", — попередили в КМДА.

До поліпшення ситуації зі станом повітря мешканцям рекомендовано:

  • обмежити перебування на вулиці;
  • відмовитися від фізичної активності на відкритому повітрі;
  • пити багато води.

Нагадаємо, 16 липня у Києві через спеку ввели обмеження руху великогабаритного вантажного транспорту. Правоохоронці наголосили, що заборона стосується транспорту фактичною масою понад 24 тонн і навантаженням на вісь понад 7 тонн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 16.07.2024 17:50