Фото: hi.dn.ua / ілюстративне

У Києві сталось затоплення підземного переходу на "Олімпійській": чи є загроза для метрополітену

Під час проведення гідравлічних випробувань тепломереж сталось пошкодження магістрального трубопроводу, що призвело до затоплення підземного переходу на "Олімпійській" у Києві. Комунальникам вдалось локалізувати пошкодження.

Про це повідомляє "Київтеплоенерго" у своєму Telegram-каналі. У прес-службі підприємства зазначили, що їхні фахівці локалізували пошкодження на вулиці Саксаганського, 13/41.

"Сьогодні, 6 червня, під час проведення гідравлічних випробувань тепломереж за цією адресою сталось пошкодження магістрального трубопроводу, введеного в експлуатацію 1972 року, з витоком води назовні. Частина води потрапила до пішохідного переходу на вулиці Велика Васильківська. Втім витік не становить загрози для функціонування міської інфраструктури", — йдеться у повідомленні "Київтеплоенерго".

Комунальники зазначили, що одразу після повідомлення про пошкодження фахівці знизили тиск у трубопроводах. Аварійна бригада "Київтеплоенерго" виїхала на місце пошкодження, розпочала відкачування води та підготовку до ремонтних робіт.

У "Київтеплоенерго" нагадали, що наразі в Києві тривають гідравлічні випробування. Труби перевіряють на щільність і міцність, щоб мінімізувати виникнення аварійних ситуацій під час проходження опалювального сезону. Гідравлічні випробування тепломереж є обов’язковою умовою підготовки до опалювального сезону.

Нагадаємо, комунальне підприємство "Київський метрополітен" збільшить інтервали руху між поїздами. Причина — брак кадрів, який виник внаслідок мобілізації в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.06.2024 09:51