Фото: sud.ua

Київське метро збільшить інтервали руху поїздів: яка причина

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" збільшить інтервали руху між поїздами. Причина — брак кадрів, який виник внаслідок мобілізації в Україні.

Про це повідомила прес-служба підприємства. 

"Враховуючи поточну кадрову ситуацію, найближчим часом будуть змінені графіки руху поїздів на всіх лініях підземки. Інтервали між поїздами будуть збільшені орієнтовно на одну хвилину в між "пік" та на 45 секунд у "пікові" години", — інформують в КП.

Вказується, що наразі в КП "Київський метрополітен" виник гострий дефіцит фахівців робітничих професій. Зокрема бракує машиністів електропоїздів (83 вакансії), електромеханіків (48), токарів і слюсарів за відповідними напрямами (161).

Причиною недостачі кадрів є:

  • частково вимушена міграція;
  • специфіка професій і мобілізаційна робота у зв’язку з воєнним станом.

У КП підкреслили, що близько 7% метрополітенівців нині перебувають у лавах ЗСУ, і їхня кількість постійно збільшується.

"Київський метрополітен" постійно проводить посилену кадрову роботу із залучення фахівців. Зокрема, співпрацює із закладами профільної освіти та міським центром зайнятості. Водночас метрополітен є вузькопрофільним підприємством, і підготовка та адаптація деяких професій потребує довготривалого спеціального навчання. Так, машиніст електропоїзда, до моменту його самостійної роботи на лінії, навчається понад 12 місяців", — зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, Міністерство економіки України скасувало бронювання для технологічних компаній. Йдеться про такі компанії, як Glovo, Visa й інші.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.05.2024 16:25