Фото: dp.tax.gov.ua

У Києві судитимуть водія, який збив на переході 11-річного хлопчика: скільки років в’язниці йому загрожує

У жовтні 2023 року водій автомобіля "Хюндай" виїхав на перехрестя на заборонний сигнал світлофора та здійснив наїзд на 11-річного пішохода, який переходив проїзну частину по регульованому пішохідному переходу. Тепер керманича автівки судитимуть, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляє поліція Києва у Telegram-каналі.

Зазначається, що дорожньо-транспортна пригода (ДТП) з неповнолітнім потерпілим сталася на перехресті проспекту Повітряних сил України та вулиці Карела Чапика. На місці події працювала слідчо-оперативна група з розслідування ДТП та лікарі.

Правоохоронці встановили, що водій автомобіля "Хюндай" скоїв наїзд на хлопчика 2012 року народження, який переходив проїзну частину по регульованому пішохідному переходу. Внаслідок автопригоди малолітній отримав тяжкі тілесні ушкодження та був госпіталізований у лікарню.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 286 ККУ  порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони заподіяли тяжке тілесне ушкодження. Тоді суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до Солом’янського районного суду для прийняття рішення по суті. 

Чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, у Києві судитимуть іноземця, який у грудні 2023 року спричинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду, у якій загинуло подружжя. Правоохоронці встановили, що ввечері 1 грудня водій автомобіля "Тойота" рухаючись по проїжджій частині на вулиці Старонаводницькій виїхав на зустрічну смугу руху, внаслідок чого здійснив зіткнення з автомобілем "Рено". Водій і пасажирка автомобіля "Рено" від отриманих травм загинули на місці події.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.02.2024 10:12