Колаж TrueUA

У Києві та низці областей оголошено повітряну тривогу (мапа)

Вночі 21 вересня у Києві та низці областей оголошено повітряну тривогу. Це пов'язано із загрозою пусків крилатих ракет з бомбардувальників Ту-95МС.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

"Ракетна небезпека в областях, де оголошена тривога! Загроза пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Прямуйте в укриття!" — повідомили військові.

мапа тривог

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Ввечері 20 вересня Сили оборони Півдня повідомляли, що окупанти вивели у Чорне море на бойове чергування надводний ракетоносій "Циклон", який може бути споряджений вісьмома ракетами типу "Калібр". Військові зазначали, що рівень ракетної загрози залишається високим. 

Нагадаємо, раніше заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький заявляв, що за останні місяці РФ змогла наростити у три-чотири рази виробництво ракет "Калібр" та Х-101.

Своєю чергою речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат попередив, що енергетична інфраструктура України може знову бути у небезпеці. Армія Російської Федерації не відмовиться від намірів завдавати ударів по цих об'єктах. Військовий наголосив, що восени окупанти знову можуть почати системно обстрілювати енергетичну інфраструктуру України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2023 04:39