Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Києві та області спрацювала ППО: по всій Україні оголошено повітряну тривогу

У ніч на п'ятницю, 26 травня, у Києві та області спрацювала протиповітряна оборона. По всій країні оголошено повітряну тривогу.

Мешканці столиці та області почули звуки вибухів близько 04:20, Київська міська військова адміністрація майже одразу повідомила, що це пов'язано із роботою сил ППО.

Водночас Київська ОВА поінформувала, що в області підвищена ракетна небезпека.

"Київська область! Підвищена ракетна небезпека! У регіоні працює ППО. Дотримуйтеся інформаційної гігієни — не фотографуйте та не знімайте роботу наших захисників. Віримо в Збройні сили України!" — зазначили в адміністрації.

Близько 03:30, за даними ЗМІ, у Дніпрі було чути звуки вибухів. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук написав у Telegram: "Обовʼязково реагуємо. Укриття або правило двох стін".

Станом на 04:29 по всій Україні оголошено повітряну тривогу.

мапа тривог

Мапа з сайту alerts.in.ua

Нагадаємо, вночі 25 травня країна-агресорка атакувала Україну ударними безпілотниками іранського виробництва Shahed-136/131. Росіяни запустили 36 безпілотників — усі цілі було збито. Уламки двох з них впали на Буковині.

Додамо, за даними ЗСУ, останнім часом рашисти намагаються випробовувати різні напрямки для атак на Україну, щоб з'ясувати, на якому з цих напрямків система протиповітряної оборони може мати якісь слабкі місця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2023 04:29