Фото: Національна поліція України

У Києві водій позашляховика на смерть збив чоловіка на пішохідному переході (фото)

У Києві 61-річний водій позашляховика збив 48-річного чоловіка, який переходив дорогу на пішохідному переході. Внаслідок аварії постраждалий загинув на місці.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, аварія сталася ще 1 жовтня на автодорозі Київ — Чоп, що у Святошинському районі столиці.

За даними слідства, водій Range Rover наїхав на чоловіка, який перетинав дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. Внаслідок удару пішохід отримав несумісні із життям травми та загинув на місці події.

"Поліцейські перевірили кермувальника позашляховика на стан сп’яніння — прилад Драгер показав, що він був тверезий", — зауважили правоохоронці.

Поліцейські затримали керманича у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, а його авто було вилучено. Слідчі оголосили водієві підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України).

За цей злочин водієві позашляховика загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років або без такого. 

Нагадаємо, раніше у Львові правоохоронці затримали нетверезого водія, якого підозрюють у скоєнні смертельної дорожньо-транспортної пригоди. Внаслідок зіткнення легковика та електросамоката загинув 16-річний хлопець, а його ровесник отримав серйозні травми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.10.2024 03:42