Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Львові нетверезий водій збив двох підлітків на самокаті, один з них загинув

У Львові правоохоронці затримали нетверезого водія, якого підозрюють у скоєнні смертельної дорожньо-транспортної пригоди. Внаслідок зіткнення легковика та електросамоката загинув 16-річний хлопець, а його ровесник отримав серйозні травми.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, аварія сталася ще 17 вересня, близько 23:30, на вулиці Промисловій у Львові.

У поліції наголошують, що водій автомобіля Audi A5, 35-річний львів’янин, здійснив наїзд на електросамокат, на якому їхали двоє 16-річних жителів Львова. Один з них від отриманих внаслідок ДТП травм загинув на місці події, а інший отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований.

"Встановлено, що водій автомобіля керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Він затриманий у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід", — зауважили правоохоронці.

За фактом аварії слідчі відкрили кримінальне провадження щодо порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння (ч.3 ст.286-1 КК України). Зокрема, санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до 10 років.

Наразі триває досудове розслідування інциденту. Правоохоронці встановлюють всі обставини аварії.

Нагадаємо, у серпні на Хмельниччині трапилася дорожньо-транспортна пригода за участю трьох автомобілів. Внаслідок зіткнення загинув 46-річний чоловік, а також постраждали троє осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.10.2024 03:27