Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Києві зафіксовано три температурні рекорди за один день

У вівторок, 2 квітня, у Києві зафіксовано три температурні рекорди. Зокрема, кліматичну норму в столиці України перевищено на 9,9 градуса.

Про це повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За даними кліматологів, мінімальна температура повітря у столиці виявилася найвищою для цього дня — вона не опустилася нижче 12,1 градуса тепла. Попереднє рекордне значення 1951 року перевищено на 2,4 градуса.

Максимальна температура повітря сягнула 26,9 градуса тепла, що на 3,8 градуса вище попереднього рекордного показника 2017 року.

Середньодобова температура повітря виявилася найвищою за час проведення спостережень для цього дня та склала 16,4 градуса тепла, що перевищило попередній рекордний показник 1990 та 2017 років на 2,4 градуса.

Крім того, 2 квітня у Києві максимальна швидкість вітру сягнула рекордних 19 м/с (68 км/год), що перевищило на 1 м/с попереднє максимальне значення для цього дня, зареєстроване 2018 року.

Як повідомляли раніше в Укргідрометцентрі, аномально теплу погоду в Україні останніми днями викликала хвиля із західного Середземномор'я.

Нагадаємо, що в останній день березня у Києві синоптики зафіксували одразу два температурні рекорди. У столиці середньодобова температура повітря перевищила кліматичну норму на 2,9 градуса.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.04.2024 13:39