Скріншот

У Києві запрацював єдиний номер для виклику всіх екстрених служб: як скористатися

У п'ятницю, 7 липня, у столиці запрацювала служба 112. Кияни можуть нею скористатися у разі будь-якої надзвичайної ситуації.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"МВС повноцінно запровадило службу 112 у Києві — єдиний номер для всіх надзвичайних ситуацій. Комунікаційний центр 112 вже обробляє вхідну інформацію та покриває столицю", — написав міністр.

Міністр пояснив, що до операторів надходять дзвінки від громадян. Далі запити скеровують до необхідних підрозділів, які відповідно реагують. До того ж у службі 112 працюють оператори, які володіють мовою жестів. Вони можуть спілкуватися за допомогою відеозв'язку — для цього необхідно надіслати SMS-повідомлення на номер 112 та чекати на з'єднання.

"Наші наступні кроки — масштабувати 112 спершу в усіх містах-мільйонниках, а далі — на всю територію держави", — додав Клименко.

Нагадаємо, 10 червня на Львівщині через негоду затопило селище Східниця. Внаслідок паводка було пошкоджено п'ять мостів і 100 житлових будинків. А 6 липня у Карпатах на горі Говерла через удар блискавки загинули двоє людей. Серед них — дитина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.07.2023 18:20