Фото: Рixabay

Обдурив понад сотню людей: у Києві шахрай наживався на довірливих клієнтах "інтернет-магазину"

У Києві шахрай ошукував людей на купівлі одягу в інтернеті. Чоловік вже не вперше притягується до кримінальної відповідальності за подібні злочини. Тепер його судитимуть.

Як повідомляє прес-служба поліції міста Київ, наприкінці минулого року слідчі Святошинського управління поліції за процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури викрили та затримали чоловіка, який обманював людей під приводом продажу одягу в інтернеті.

Слідству відомо, що шахрай створив сторінку в одній із соціальних мереж, де розмістив публікації про продаж жіночого одягу. Зловмисник прикидався власником "інтернет-магазину", але насправді не мав ніякого товару, а у довірливих клієнтів чоловік просив передплату, після чого не виходив на зв'язок. Жертвами шахрая стали 129 людей, на яких він "заробив" 85 тисяч гривень. Тепер йому загрожує до трьох років позбавлення волі. 

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України — шахрайство, вчинене повторно. Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

Нагадаємо, що раніше у Києві журналісти виявили черговий шахрайський call-центр. Коли медійники приїхали в офіс, невідомі особи напали на них.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.03.2024 02:29