Фото: Національна поліція

У Києві затримали лідерів та учасників банд, діяльність яких координували "злодії в законі" (фото)

Національна поліція 22 травня у Києві затримала лідерів та учасників банд, діяльність яких координували "злодії в законі" з трьох кримінальних кланів. Фігуранти розв'язували питання щодо перерозподілу сфер злочинного впливу

Про це у Telegram-каналі повідомляє Національна поліція України.

Правоохоронці задокументували проведення в Києві "сходок", на яких фігуранти розв'язували питання щодо перерозподілу сфер злочинного впливу. 

Зловмисники переправляли людей за кордон

За даними слідства, лідери банд контролювали групи, які займаються незаконним  переправленням осіб через кордон. Затримані "кримінальний авторитет", лідери ти учасники злочинних груп.

Між угрупованнями були розподілені сфери впливу у злочинному середовищі та визначений порядок фінансових надходжень. Незаконно здобуті гроші використовували для наповнення "злодійського общаку" і забезпечення різними благами засуджених поплічників у місцях позбавлення волі. Лідери угруповання поширювали свій злочинний вплив на територію Сумської, Чернігівської, Київської областей та міста Київ.

На злочинні зібрання, як зазначають правоохоронці, окрім зацікавлених сторін, запросили у якості "третейських суддів" лідера ще одного злочинного угруповання — довірену особу "злодія в законі" на прізвисько Куцу, "кримінального авторитета", а також в режимі онлайн доєднався "злодій в законі" на прізвисько Лавас-огли Батумський. 

"За його участі ухвалили рішення щодо контролю угрупованнями нелегальних схем переправлення громадян через державний кордон. Також, визначили відсоток від загальної суми отриманих коштів, який лідери злочинних груп повинні вносити до "общаку", — йдеться у повідомленні Нацполіції.

Нагадаємо, в Україні "працювала" банда, яка на замовлення спалювала будинки. Таку "послугу" можна було замовити на Telegram-каналі злодіїв, а коштувало це замовникам від 500 до 3000 доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.05.2024 16:05