Затримання підпалювачів автівок ЗСУ. Джерело: СБУ

У Києві затримали ще чотирьох російських агентів, які палили автівки ЗСУ (фото)

Служба безпеки України та Національна поліція затримали у Києві ще чотирьох поплічників спецслужб Росії. Вони підпалювали автомобілі Сил оборони.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Зловмисниками виявилося троє місцевих чоловіків і одна наркозалежна жінка віком від 21 до 34 років. Двоє з фігурантів уже притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки та наркоторгівлю", — йдеться в повідомленні.

У СБУ пояснили, що раніше всі вони окремо один від одного шукали швидкого заробітку на Telegram-каналах. Таким чином потрапили "до уваги" російських спецслужб, які запропонували їм гроші в обмін на співпрацю.

"За вказівкою окупантів вони підшукували місця паркування військових автомобілів, а потім підпалювали їх за допомогою легкозаймистих сумішей. Протягом доби фігуранти спалили два службових позашляховики та мультівен українських захисників, які перебували у столиці після виконання бойових завдань на фронті. Перебуваючи на місці злочину, зловмисники фіксували загоряння на камери своїх мобільних телефонів для «звітів» російським кураторам", — розповіли правоохоронці.

У Службі безпеки України уточнили, що всіх чотирьох затримано протягом декількох годин "за гарячими слідами" після вчинення злочинів.

Слідчі повідомили затриманим про підозру за статтею Кримінального кодексу України про перешкоджання законній діяльності ЗСУ й інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

"Злочинні дії двох фігурантів додатково кваліфіковано як вчинені за попередньою змовою групою осіб. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі", — підсумували в Службі безпеки України.

Нагадаємо, що на початку вересня Служба безпеки України та Національна поліція нейтралізували кримінальне угруповання, яке виконувало "замовлення" Росії на вчинення підпалів в Україні. Воно діяло в Херсонській, Одеській і Миколаївській областях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.10.2024 13:55